BROWNIE MED JORDBÆRMOUSSE.
De her kager er så super lækre, og ret nemme at lave – og kan evt. forberedes om formiddagen inden gæsterne kommer 😃
Brownie med jordbærmousse.
8 personer.
Ingredienser:
Brownie:
75 g smør
125 g chokolade
125 g sukker
2 æg
1 tsk vaniljesukker
50 g mel
Jordbærmousse:
1 pakke færdig jordbærgrød
3 blade husblas
75 g sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
1,5 dl piskefløde
Friske jordbær og spiselige blomster til pynt
Fremgangsmåde:
Smør og chokolade smeltes i en gryde. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål og rør chokoladeblandingen heri. Vend mel i dejen. Hæld dejen op i en smurt springforbis og bag browniebunden i ca. 20 minutter ved 180 grader. Afkøl kagen fuldstændigt og put bunden i en ren springform.
Put jordbærgrøden i en gryde og blend den med en stavblender for en jævn struktur. Opvarm jordbærgrøden. Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter og smelt den i grøden. Lad blandingen afkøle en smule. Pisk æggeblommer og sukker til en let æggesnaps og bland jordbærgrøden heri. Pisk fløden til let skum i en anden skål og bland jordbærblandingen forsigtigt heri. Hæld jordbærmoussen ovenpå browniebunden og stil kagen på køl i mindst 3 timer til moussen har sat sig. Stik små kager ud med en bagering. Pynt med friske jordbær og spiselige blomster.
Ingen kommentarer endnu