MINITÆRTER MED MÆLKECHOKOLADE.
Mange har spurgt på en opskrift på disse lækre kager, så her er den.
MINITÆRTER MED MÆLKECHOKOLADE (6 mini tærter)
Kakao mørdej
100 g hvedemel
10 g kakao pulver
50 g sukker
1 knivspids salt
50 g smør
2 æggeblommer
Mælkechokolade ganache
80 g mælkechokolade
40 ml piskefløde
Pynt
Bær efter eget ønske
6 små tærteforme (6 cm)
Kakao mørdej
Bland hvedemel, kakaopulver, sukker og salt i en skål. Gnid smørret ind i de tørre ingredienser med fingrene. Tilsæt æggeblommerne, ælt hurtigt dejen sammen og saml den til en kugle. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 1 time. Smør formene. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små forme med den. Fjern overflødig dej fra formernes kanter med fingerspidserne. Prik bunden med en gaffel. Forvarm ovnen til 180 grader. Læg staniol over dejen og fyld formene op med bønner. Bag tærtebundene i 10 minutter, fjern så bønner og staniol og bag bundene videre i ca. 5-10 minutter, til de er sprøde. Hvis bundene begynder at løfte sig, så prik forsigtigt med en gaffel for at lukke luften ud. Tag bundene ud og sæt dem til afkøling i formene på en bagerist.
Mælkechokolade ganache
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Bring fløden i kog, og hæld det over chokoladen, mens du rører. Rør til massen har en ensartet konsistens. Fyld ganachen i de afkølede tærtebunde og sæt dem på køl i 2 timer. Pynt med bær mm. lige inden servering.
Ingen kommentarer endnu