FASTALAVNS BOLLER MED NOUGAT OG MARCIPAN.
Vi kan ikke komme uden om det…det er snart fastalavn, og så skal der selvfølgelig bages fastelavns boller. Jeg har i år valgt en version med nougat og marcipan, da vi ikke er så meget til creme her i familien. De her er super lækre, og så kan de også fryses ned.
Fastalavns boller med nougat og marcipan.
12 stk.
Ingredienser:
Boller:
75 g smør
1 dl mælk
25 g gær
1 æg
1 spsk. sukker
250 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
Fyld:
50 g sukker
50 g marcipan
30 g smør
100 g nougat
Pynt:
Enten glasur eller mørk chokolade
1. Rør gæren ud i lun mælk og pisk æg samt sukker i. Smuldr smørret i hvedemelet, rør gærblandingen i og ælt dejen let igennem. Lad dejen hvile i 30 minutter.
2. Rul dejen tynd og skær den ud i 12 kvadrater på ca. 10×10 cm.
3. Rør smør, sukker og marcipan sammen og fordel det midt på kvadraterne.
4. Skær nougaten i 12 lige store stykker og læg et stykke på hver. Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.
5. Lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse i 30-45 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200 grader.
6. Når bollerne er afkølede dekoreres de med glasur eller mørk chokolade.
Marcipan er altså også det bedste fyld man kan få (: