Nemme boller til weekenden.
De her boller, dem kan man kun elske. Lav dejen aftenen før. Put dejen i køleskabet, og bag dem om morgenen imens man tager et bad. Hos os er disse boller bare en del af en god weekend, og i portionen er der nok til både lørdag og søndag (dejen kan holde sig i 5 dage).
Opskrift:
Ca. 20 stk.
15 g gær
7 dl koldt vand
8 g salt
850-900 g hvedemel
- Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og mel, og rør dejen godt sammen. Dejen skal være klistret, så brug en røremaskine med dejkrog eller en træske. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over.
- Forvarm ovenen til 240 grader varmluft. Skær forsigtigt så meget dej ud til det antal boller, du vil bage – istedet for at skære bruger jeg 2 skeer.
- Form dejen til boller, så forsigtigt som muligt på bagepapir.
- Bag bollerne i 5 minutter, sænk temperaturen til 210 grader, og bag dem yderligere 15-20 minutter, mens du er i bad. Tag dem ud af ovnen, og lad dem hvile nogle minutter på en bagerist.
Ingen kommentarer endnu